Botenstalling&Onderhoud
Media
Service
Occasions
Prijslijst botenstalling
Contact


Engelse info
Deutche infoJe vaart wel bij Hogenberg

Media

 Klik hier voor het album.

Een aantal tablets en smartphones zijn niet geschikt om flash video's af te spelen.


Wij hebben een extern album met o.a. video presentaties van het " kranen".

Botenstalling&Onderhoud J.Hogenberg

Scheerwolderweg 2

8371 WK Scheerwolde

T 0521 37 13 56

F 0521 37 03 24 info@jhogenberg.nl

www.jhogenberg.nl

Professioneel

Van een pionier is Botenstalling Hogenberg uitgegroeid tot een professioneel bedrijf waar plezierjachten onder optimale omstandigheden kunnen worden ondergebracht.

Naast zelfwerkzaamheden door de eigenaren van de jachten is het ook mogelijk werkzaamheden door ons uit te voeren.

Wij hebben relaties opgebouwd met erkende bedrijven.

 Ondanks de groei staan bij het bedrijf de menselijke contacten voorop.


"Je gaat vaak met je klanten een relatie voor jaren aan. Wij koesteren dat en wij willen het de mensen zo veel mogelijk naar het zin maken.

Ik denk dat dat met het karakter van een dorpsbedrijf heeft te maken. Je kunt wel door groeien, maar vriendelijkheid en service moeten voorop blijven staan",

 stelt Jan tot besluit.

Botenstalling Hogenberg

Centraal gelegen in de kop van Overijssel aan het Steenwijkerdiep, de vaarverbinding tussen Steenwijk en de Wetering / Muggenbeet, tussen de meren van Giethoorn en de vaarverbinding naar Friesland.

Door voldoende diepgang goed bereikbaar voor allerlei soorten plezierjachten, alsook voor zeiljachten en daarmee uitermate geschikt om af te meren en zonodig het jacht voor de stalling en het onderhoud te laten liften.

De idyllische skyline van Scheerwolde wordt met regelmaat gedomineerd door de grote blauwe kraan waarin een jacht wordt getakeld, die vervolgens naar een van de loodsen wordt gerold alwaar de winterstalling is gesitueerd.Geschiedenis

"Ons bedrijf is eigenlijk een combibedrijf geweest. Mijn grootvader is destijds, circa 85 jaar geleden, in toendertijd nieuwe polder gestart met een boerderij, waar later een aannemersbedrijf uit voort is gekomen.

Dit bedrijf is voortgezet door mijn vader en twee ooms.

Het bedrijf beschikte ondermeer over een loods, maar belangrijker nog, ook over een dragline die ondermeer hijswerkzaamheden kon verrichten.

Een van deze ooms werd toendertijd benaderd om in de loods een boot te stallen.

Met de dragline kon de boot uit het water worden gelift en op rollen verder worden vervoerd" blikt de huidige eigenaar Jan Hogenberg terug.